Hur skapar man ett event?

10.09.2018

Vi skapar events hela tiden utan att vi kanske alltid tänker på det. Födelsedagskalas för barnen, julmiddag  med släkten, after work med kollegorna. Allt detta kräver en planering och är ett event. Skillnaden när det är event med familj är att kraven inte alltid känns lika höga och gästerna som kommer hjälper ofta till på ett eller annat sätt. 

Ett företagsevent där man bjuder in externa kräver mycket planering av en anledning, går det fel så är det ditt brand och ditt varumärke som drabbas.

När vi planerar event är det några grundläggande saker vi behöver veta och förstå för att kunna ta fram ett koncept

  • Målet/Syftet med eventet
  • Målgrupp
  • Budget
  • Antal

När man vet målet och syftet med eventet, vem som ska komma, hur många som ska komma och vilka medel man har att röra sig med är då det kreativa och absolut roligaste kommer in. Planera in tema, happenings, mat, musik. Vad ska gästerna se, röra, höra och känna? Alla fem sinnen ska beröras!

Viktigt för oss när våra kunder bokar in oss är att de ska känna 100% tillit till att vi kommer värna om deras event som vår egna bebis! Har vi fått förtroendet att planera och leda så ska vi ta hand om det!

Ensam är stark brukar det heta, men det är så långt från sanning det bara kan bli i eventvärlden. Vi är och måste vara ett starkt team som tar hand om varje del. Gästerna ska känna sig omhändertagna och vår kund ska kunna njuta av tillställningen utan att hålla koll på saker. 

Vi gör detta för att det är vår passion! När man älskar något så ger man alltid sitt allt och det gör Glam Event & PR i alla lägen!