Candy Bar Part II

01.02.2018

Vi vill dela med oss av ett enkelt och elegant upplägg av en Candy Bar som inte kräver särksilt mycket från dig. När vi dekorerar tänker vi mycket på symmetri och enhetlighet. För att det ska vara skönt för ögat att titta på och skapa en positiv känsla är det viktigt att det som ligger på bordet håller ihop och inte spretar för mycket. 

Candystore.com har gjort en bra illustration på detta. Här har de valt ett rätt simpelt upplägg där de har delat upp bordet i tre zoner. Bak, mitten och fram. I mitten av den bakre delen finns kakfatet. Den står längst bak för det är den största saken och står den längst fram kommer den gömma allt annat som finns då ögat först kommer landa på kakfaten och inte se det som finns bakom. Sedan har man utifrån kakfatet fortsatt bygga upp bordet runt det med två större behållare brevid på varje sida men fortfarande längst bak. 

I mitten hittar vi de mellanstora sakerna och längst fram de minsta. Tänk er när klassen skulle fotograferas, eller när hela familjen samlas för ett stort gruppfoto. De längsta är oftast de som står längst bak, mellanlånga i mitten och korta längst fram. När ni tänker på upplägget av er Candy Bar är det samma princip. Allt ska synas och få sin plats. 

Ha en bra dag och glöm inte att planera är det som ska vara det roliga!!