Bröllopsbudget

21.02.2018

Pengar, pengar, pengar. Hur mycket man än vill komma runt det så landar det ändå i en fråga om budget. Hur mycket är vi villiga att lägga på vårt bröllop? Hur mycket kan vi lägga på vårt bröllop?

Budgeten är avgörande för ramarna till bröllopet. Hur många gäster ni kan ha i förhållande till kostnad per gäst, hur mycket ni kan köpa in alternativt behöver göra själva etc.

Här har vi alla olika prioriteringar och ni måste hitta en kompromiss mellan era prioriteringar som stämmer överens med den budget ni har.

Börja så här!

Skriv ner era tre högsta prioriteringar till bröllopet. 

  • Partner A: 1. Live Band, 2. Öppen Bar 3. Gott om tid att äta och hålla tal
  • Partner B: 1. Avslappnade gäster, 2. God Mat, 3. Mycket Dans

Nu måste ni kombinera era topp 3 prioriteringar så att de blir 3 gemensamma. 

  • Partner A vill ha Live Band och Partner B vill ha Mycket Dans. Då är ni överens om att ert bröllop ska vara en riktig dansfest med fokus på musik!
  • Partner A vill ha gott om tid att äta och hålla tal, Partner B vill ha avslappnade gäster. Då är ni överens om att schemat för bröllopsdagen är superviktigt att det inte är för tajt och pressat! Lagom mycket aktiviteter och lagom med tal.

Ni hänger med hur ni ska göra. Tillslut har ni landat i tre stycken gemensamma prioriteringar där vi vet att det är ok om budgeten fokuseras mer till dessa tre prioriteringarna. 

Men ni är än tidigt ute i planeringen så fundera lite på ungefär vart ni hamnar i vilja att lägga och möjlighet att lägga. Gå inte över er möjlighet till budget! 

En liten budget betyder inte ett sämre bröllop och en stor budget betyder inte att det är ett bättre bröllop! Ni vill inte starta ert gifta liv med ett bröllop som satte er i skuld! 

Detta ska vara en dag att minnas med lycka och glädje!