Baby Shower

25.01.2018

Bebisen kommer snart, en baby shower börjar närma sig. Oavsett om det är en baby shower till din bästa vän, din syster eller kanske till dig själv så måste man börja med att planera för att något ska bli av. Men vad ska man tänka på? Vad behöver man göra? 

Nedan planeringstips utgår från att detta är en överraskning till den blivande mamman. Planerar man att göra detta till sig själv är det vissa faktorer man inte behöver tänka på! 

Det finns många olika sätt att planera en baby shower på. Det första man behöver bestämma sig för är om man ska planera själv eller om man ska planera med flera? Det är oftast lättare att hålla planeringsgruppen till en liten skara. Med många olika viljor blir det ofta pannkaka om man inte är sjukt duktig på konflikthantering och medling. 

Början på vårt upplägg av planering hade sett ut så här:

  • - Datum, förslag på två eller tre olika datum.
  • - Plats och tid
  • - Vilka ska bjudas in? Är det bara tjejer eller ska pappan och killarna också vara med?
  • - Skapa en facebookgrupp. Glöm inte att göra den hemlig om det ska vara en överraskning!! De som inte har facebook kontaktar ni privat. 

Det allra första som måste bestämmas är datum. Sätt en deadline när ni vill ha svaret senast så att ni vet hur många som kommer. Antalet är rätt avgörande för att sedan kunna sätta budgeten. 

Budget är alltid en ömmande punkt och något som är väldigt personligt då alla har olika utrymmen i sina plånböcker. Det är något som är viktigt att ta hänsyn till även om man gärna vill gå all in med pompa och ståt. Bestäm redan på förhand om ni som planerar ska dela på kostnaderna eller ska alla som är med dela på kostnaderna? Så fort ni vet hur många som kommer så räkna ut kostnaderna och meddela i sådana fall hur mycket var och en ska betala, till vem och när. 

 När ni planerar tema och allting runt omkring, glöm inte att detta är för mamman och kanske även pappan. Planera utefter vad de hade tyckt om. Det ska vara en dag som visar att ni bryr er och längtar efter det nya tillskottet till er gemenskap. Vad ni personligen hade velat ha får vänta tills ni själva en dag står där med en bulle i ugnen :)

Lycka till! Som hjälp på traven kan ni använda denna checklista!